MIN RESA GICK INTE TUR & RETUR ~ JAG FICK EN ENKEL BILJETT RAKT IN I NPF-LANDET!
Pånyttfödd i Diagnoslandet, begåvad med Aspergers Syndrom & ADHD med Uppmärksamhetsstörning

2011-05-18

impulsivitetens baksidor?

I måndags när jag kom hem hade det varit hantverkare här för att installera min tvättmaskin i badrummet. Ja, de var ju inte klara riktigt, men det var ju bara avloppet som saknades. Dvs röret som ska gå till golvbrunnen från tvättmaskinsslangen. Jag hade ju fått hjälp att bära upp den från källarförådet av lillebror som fick komma hals över huvud eftersom jag såklart hade glömt be någon om hjälp inför måndagen.

När vi då bar den uppfär trapporna slant jag och trillade vilket resulterade i att jag tappade taget om maskineländet så den slog i fronten i trappan lite grann. Därför var jag lite orolig att det hade hänt något med den, så när jag fick se att det "bara" var detta avloppsrör som saknades körde jag igång maskinen med lite tvätt i för att se att inget gått sönder.

Ja som ni säkert räknat ut så rinner ju självklart vattnet ut på golvet då tvättmaskinen tömmer, vilket den gör tre gånger sammanlagt med sköljningarna under en 40 graders tvätt. Hade jag tänkt på hur jag skulle lösa detta i min iver att se så allt fungerade tror ni? Nej, såklart hade jag inte haft en tanke på det när jag satte igång maskinen.

Jag står i köket och lagar mat då jag hör det välbekanta ljudet från badrummet som tvättmaskinen utbrister sekunderna innan den ska till att tömma första omgången tvättvatten. Paniken stiger i takt med att vattnet rinner ut och jag står huvudstupa i städskåpet letandes efter två hinkar att fånga upp vätan med. Det är nu jag inser att det kanske var lite väl impulsivt och att min företagsamhet kanske  inte alltid är så genomtänkt.

Om jag tagit mig några få minuter och tänkt igenom det hela hade jag givetvis kunnat se vad som komma skulle, men är man impulsiv så är man. Så där fick jag vackert springa mellan kökets kastruller och badrummet och byta hinkarna i fastplay...suck!

Visst är det bra att vara snabb ibland, men vissa gånger kunde man ju önska sig en lite längre startsträcka. Till slut var sista hinken tömd, golvet torkat i badrummet och maten klar att imundigas. Men det var sista gången jag tvättade utan avlopppsrör samtidigt som jag har kökstjänst.

2 kommentarer:

Roffes blogg sa...

Förlåt, men jag sitter här och skrattar för fullt! Du är för härlig! Jag skulle ha velat sett det där! Och jag känner igen mig så himla mycket! Kram på dej världens härligaste människa!

Attan Åxå sa...

Tack vännen, och du får sågärna skratta hur mycket du vill, det gör även jag åt mitt beteende ska du veta.
Tack för de orden Mib, för det värmer att få höra att någon känner igen sig.
Du är en mycket go vän här ute på nätet ska du veta och dina kommentarer är värdefulla för mig.
Kramar om...